باقلا
از خانواده حبوبات است و در روایات اسلامی از فوائد آن بیانات گوهرباری به ما رسیده و به لحاظ خواص طبیعی و دارویی در درمان کم خونی های ناشی از فقر آهن به مصرف آن توصیه شده است.
حضرت امام رضا علیه السلام می فرمایند : «خوردن باقلا مغز استخوان های ساق پا را استحکام می بخشد و خون تازه تولید می کند». و در روایات تاکید شده است آن را با پوست بخورید.
باقلا به لحاظ داشتن مواد معدنی و ویتامین ، از خون سازها به شمار می رود . باقلا نفّاخ بوده ، خوب است موقع خوردنش کمی نعناع ساییده یا زیره به روی آن ریخته با سرکه یا آبلیموی تازه میل شود در این صورت بسیار خوشمزه خواهد بود.
لازم به ذکر است ؛ خوردن باقلا مخصوصا تازه آن در بعضی افراد ایجاد حساسیت خونی به نام فاویسم می نماید ، در این بیماری ، افراد به سرعت افت خون پیدا می کنند و باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه نمایند.
چاشنی باقلا : افزودن سماق ، نعنای خشک وکمی سرکه بر لذیذ بودن باقلا می افزاید.
منبع : «خدایا چه بخورم ؟» ، زبیده خدائی ، ص 128 - 129